Pojednávanie s Ašotom M. a Ladislavom K. bude pokračovať 7. augusta

20.06.2008 Prešov

Prešov 20. júna (TASR) – Na Okresnom súde (OS) v Prešove dnes vypočutím svedkov pokračovalo hlavné pojednávanie s Ašotom M. a Ladislavom K. , ktorí sú obžalovaní v súvislosti s prípadom vraždy sninského podnikateľa ...
Súd vypočul svedectvo manželky Ladislava K. , ktorá vypovedala o vzťahu obžalovaného k osobám, ktoré boli v súvislosti s prípadom vyšetrované, prípadne obvinené z trestnej činnosti.
Krajský súd odporučil vypočuť ako svedka v súvislosti s týmto prípadom aj bývalého spoluväzňa obžalovaného Ašota M. , ktorý by mohol mať vedomosti o jeho trestnej činnosti. Ten však uviedol, že o veci nemá žiadne poznatky a k prípadu sa nevyjadril. Následne na to ho eskorta odviedla späť do výkonu trestu.
Podobne ako počas utorkového (17. júna) pojednávania Ašot M. aj dnes na súde tvrdil, že má stále bolesti hlavy v dôsledku zranenia, ktoré utrpel v máji vo väzení a domáhal sa odborného lekárskeho vyšetrenia, nakoľko sa necíti byť zdravotne spôsobilý zúčastňovať sa na pojednávaní.
Vzhľadom na to, že ostaní svedkovia, ktorých súd nadnes predvolal, sa z rôznych dôvodov nedostavili a obhajcovia požadovali vypočutie ďalších osôb, senát OS v Prešove odročil hlavné pojednávanie na 7. -8. augusta 2008.
Senát Okresného súdu v Prešove 24. apríla minulého roka odsúdil Ašota M. v súvislosti s vraždou Františka Galandu, na 20 rokov odňatia slobody. Súd uložil tresty aj ďalším dvom obžalovaným - Ladislavovi K. trest odňatia slobody na 10 rokov a Martinovi M. na dva roky. Proti tomuto rozsudku sa obžalovaní odvolali. Krajský súd v Prešove na neverejnom konaní 23. januára 2008 z dôvodov procesného pochybenia uznesením zrušil rozhodnutie okresného súdu v celom rozsahu a prípad vrátil na opätovné prejednanie, ktoré má odstrániť rozpory vo výpovediach obžalovaných.
 

Vyberte región

mark